Module: Webformulier inzending API

Gewijzigd op Thu, 12 May 2022 om 02:23 PM

Met de webformulier inzending API module kan je via een json API de inhoud van inzendingen versturen naar externe toepassingen.

Aanduiden dat een formulier mag doorgestuurd worden via API

• Ga naar je webformulier

• Ga naar Instellingen > Algemeen

• Ga naar instellingen van derden

• Bij “Webformulier inzending API” kies er voor om de inzendingen beschikbaar te stellen via API

Inzendingen bekijken - basis URLs

De inzendingen kan je bekijken via volgende basis-URLs:

• Wanneer je werkt via de browser: /api/webform-submissions-data?

• Wanneer je werkt via API of postman: /api/webform-submissions?

Mogelijke filters

Filter op webformulier ID

• /api/webform-submissions?webform_id=XXXXX

• Het ID van je webformulier kan je terugvinden bij webformulier > instellingen > Algemeen > ID

Filter op timestamps

• Van: /api/webform-submissions?from=XXXXXXXX

• Tot: /api/webform-submissions?until=XXXXXXXX

• De van en tot vul je in met een timestamp. Een timestamp kan je genereren via https://www.unixtimestamp.com/

Filter op webformulierinzending ID

• /api/webform-submissions-data?sid=xx

• in de xx vul je het webformulier inzendings ID in

Filters combineren

• Alle filters kan je combineren door een & teken te gebruiken.

• Bijvoorbeeld van tot filter: /api/webform-submissions?webform_id=XXX&from=XXXXXX&until=YYYYYYY

• Bijvoorbeeld van filter + ID: /api/webform-submissions?webform_id=XXXXXfrom=XXXXXX&from=YYYYYYY